sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Lyhytratakisa Tuusulassa

Litti osallistui viikonloppuna Lyhytratamestaruuskilpailuun miehistönään Ulla, Timo ja Pekka. Etukäteen oli tiedossa, että kaksipäiväisestä tapahtumasta pystyttiin osallistumaan vain toisen päivän mittelöön kun Timolla ja Ullalla oli sunnuntaina sovittu tapaaminen Helsingissä. Mukaan lähdettiin harjoituksen vuoksi. Haluttiin nähdä Littin vauhti verrattuna muihin vähän kevyemmissä tuulissa.

Ensimmäiset lähdöt olivat kevyt tuulisia. Sijoitukset olivat 6 ja 8:n välillä. Kun tuuli hiukkasen nousi, oltiin kahdessa lähdössä yhdeksänsiä. Tuulen virotessa huomattiin, että etupurjeen vaijeria ei saa riittävän tiukalle. Silloin luovikulma heikkenee mikäli koittaa ajaa suhtkoht pystyssä.

Sunnuntaina saavuttiin veneelle riitävän ajoissa, jotta etupurjeen vaijerin talja saatiin viritettyä oikein. Ennen ensimmäistä lähtöä henkäili muutama vähän reippaampi puuska. Silloin pystyttiin testaamaan taljaa. Talja kesti, mutta mastoon kiinnitetty kääntöploki hajosi. Vanha viisaus on, että mikäli varusteet hajoaa kisassa niin on harjoiteltu liian vähän.

Kisassa kuulin myös toisen viisauden: Harjoittelu parantaa onnea.

Sijoitus ensimmäisen päivän jälkeen oli 7 ja toisen päivän jälkeen siis 10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti