Miksi Lightning? Pekan mielipide.

Purjehdus on ollut minulle (Pekka Aalto) kesäisin tapa liikkua luonnossa. Kilpaileminen ei ole houkutellut, koska siihen olen ymmärtänyt kuuluvan kalliit varusteet, sponsorit ja rahan tuhlaaminen. Olen ymmärtänyt, että olennainen osa kilpailemista on veneitten keventäminen ja jatkuva muokkaaminen tasoituskertoimia hyödyntäviksi.

Lightning- luokka on tässä suhteessa poikkeus. Siinä vanhoillakin veneillä on mahdollista kilpailla tasavertaisesti uusien veneitten kanssa. Taito, harjoittelu ja kunto ratkaisevat. Veneen pitää olla hyvin säädettävä. Vene ei saa olla tolkuttomasti liian painava. Miehistön jokaisen jäsenen panos on ratkaiseva, ja jokaiselle riittää tehtävää.

Lightning- luokassa elektroniikan käyttö on kielletty, joten varustelukilpailusta ei ole pelkoa. Tulokset lasketaan maaliintulojärjestyksen mukaan, joten tasoituskertoimista ei ole päänvaivaa.

Perimmäinen syy miksi haluan osallistua kilpailuihin Lightning- luokassa on se, että siinä voi kehittyä purjehtijana, tuulten ja kääntymien havaitsijana, taktikkona. On myös mukava kiertää ranking- kilpailuja mukavassa porukassa, ympäri Suomea.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti